Traineeåret 2017

Traineeåret 2017 kickstartet med bedriftsbesøk og møljekalas hos Brødrene Karlsen på Husøy. For noen var det første gang de smakte mølje, for andre var det første gang de besøkte et produksjonsanlegg for sjømat - mens det for andre igjen var et gledelig gjensyn med tungeskjæring og feskehau.

Felles for traineene var at de trengte en skikkelig yttersiacocktail med proteiner og vitaminer for å komme seg gjennom et år preget av mye aktivitet - fra fastlegebesøk i mai via globale muligheter og utfordringer i august til Profilgruppas 25-årsmarkering på senhøsten.

Årets studietur gikk til et av verdens mest eksotiske reisemål, skal vi tro nasjonale og internasjonale kåringer; selveste Midt-Troms. Som turister i egen region reiste vi fra det ville innlandet til den barske yttersia. Her sto blant annet vandring i krigshistorisk landskap, fjordcruise og fjelltur på programmet. Dette var dog ikke først og fremst en studietur, men en tredagers intens og til tider utmattende konkurranse i Profilgruppas jubileumsmesterskap! Her skulle Læmster-laget, Agalaus-laget, Jåsspeis-laget, Råttmakk-laget, Utpeisa-laget og Jøger-laget konkurrere i militær hinderløype, quiz, talentkonkurranse, paintball og ølsmaking.

Spenningen i jubileumsmesterskapet kan likevel ikke måle seg med nervene som oppsto i forbindelse med traineeprogrammets eget seminar «Oljesøl i matfatet – eller dynamisk sameksistens på Yttersia?» under Husøydagan. Heldigvis gikk seminaret inn i historiebøkene som en stor suksess som, for å sitere Fiskeribladet, «…Profilgruppas Traineeprogram gjennomførte på strålende vis».

Traineeprogrammet var også svært delaktig i gjennomføringen av «HUT DÆ UT», et quizkonsept for unge tilflyttere mellom 22 og 35 år. Dette var i samarbeid med Lenvik kommune og Byregionprogrammet, og resulterte i over 60 deltakere fra hele Midt-Troms. Vi skal ikke skryte på oss for mye, men etter at vi ba folk hute sæ ut, har det åpnet tre nye uteplasser på Finnsnes, og en quizliga er innført.

Bedriftsbesøk hos Agvan på Wilsgård, hyttetur til Posthuset på Skaland, tapaskvelder med smalahove, quiz og andre festligheter har også preget traineeåret 2017.

I 2017 ble Anna, Kim og Rikke fra kull 2 takket av på høytidelig vis under sommeravslutningen hos Bilsenteret på Finnsnes. Taler, tårer og tequila sto på menyen da Profilgruppas bestemor, flyktning og partyfikser skulle hylles.

På høsten begynte Sørreisa-guttene Jan Harald og Joakim som traineer i henholdsvis Leiknes AS og Finnfjord AS.