Tilbakeblikk på 2021

Nytt år står for tur, og nye muligheter. Først et tilbakeblikk på 2021. Året starta med stor optimisme, men det viste seg å bli nok et "korona-år". Til tross for dette så har Traineeprogrammet fått til mye! Her er en oppsummering av året i bilder.

Vinteren 2021 bar preg av restriksjoner og begrensninger. Istedenfor å møtes innendørs over aktiviteter og kaffe, så ble det noen samlinger utendørs ved gapahuker og grillhytte.

      

Istedenfor studietur ble det "trainee-tur". Det som bekymret oss mest var covid-situasjonen og værmeldingen, men dette sku vise seg å bli tidenes tur! Istedenfor å overnatte på hytte med felles bad osv., løste det seg greit med at vi fikk hele Rundhaug Gjestegård for oss selv. Etter en lang dag i Målselv Fjellandsby på bortover og nedover-ski og solbrente og røde kinn, var det toppers å sjekke inn på Rundhaug Gjestegård. 

      

Etter vinter kommer vår. Våren definerer ei veldig fin tid med lysere dager og fine farger, men det betyr også at det nærmer seg sommeravslutning og avtakking av traineer som har vært med i 2 år.

      

Sommeravslutningsmiddag på Fjösen og avtakking av kull 6: Ronny, Ole Jørgen og Vebjørn.

  

På høsten tok vi i mot hele 9 nye traineer! På starten av rekrutteringsprosessen (vinteren 2021) var vi spente på hvordan næringslivet ville respondere i ei vanskelig tid. Det gikk over all forventning, og resulterte i et rekordstort kull på hele 12 stykk totalt med kull 8 og 9. I september hadde vi Kick-Off/bli kjent-tur på Mefjord Brygge med litt faglig innhold, men aller mest sosialt. 

     

Et stort høydepunkt for høsten 2021 var at Profilgruppa valgte å arrangere studietur! Det ble ikke Brasil eller Kina, men turen gikk til selveste Narvik! Kort oppsummert: faglige og historiske innslag, sosiale og spreke opplevelser med rom for nettverksbygging og læring. Det var en innholdsrik og minneverdig tur.

        

Mot slutten av året var det duket for årets første Mentorsamling, som er et pågående prosjekt mellom traineer og næringslivsledere for å bygge et nytt og tilpassa mentorprogram for traineeprogrammet.
Noen av traineene deltok på Senjakonferansen, hvor bl.a. Finnfjord hadde stand. Vi gikk tur til Varden i nydelig mørketidslys.

        

Julebordet i 2021 ble middag på Tiger Sushi og julebrus i vinglass. Ikke helt som planlagt, men veldig veldig hyggelig!