ÅPENT MØTE: BÆREKRAFTIG MARKED

Arne Hjeltnes er blant innlederne når Profilgruppa - i samarbeid med Husøydagan og Sjømatklyngen Senja - arrangerer fagseminar i Husøy Samfunnshus fredag den 23. august 2019.

 

 

 

Også i 2019 sparkes Husøydagan igang med et innholdsrikt fagseminar på fredag. I år skal det snakkes om bærekraftig markedsutvikling i sjømatnæringa, og det skal gjøres på en måte som alle kan forstå. Seminaret legger opp til god dialog mellom regionens bedrifter og et knippe utvalgte, interessante innledere: 

Svein Ruud er konsernsjef i Norway King Crab.Selskapet har vært banebrytende og er markedsledende på eksport av levende krabbe fra Finnmark til hele verden, med sine unike system for kvalitet, sporing og bærekraftig transport.

Trond Rismo er bransjeansvarlig for torsk i Norges Sjømatråd.Med erfaring fra kvalitetsarbeid og markedsføring av hvitfisk, har han god kjennskap til utviklinga av kvalitetsmerket SKREI og oppbygginga av et marked for denne merkevaren.

Rode S. Rønning-Hansen fra Advokatfirmaet Rønning-Hansen har over flere år vært kåret til en av Norges beste sjømatadvokater. Han er styreleder i Primex Norway som i 2018 etablerte Europas mest moderne og automatiserte filetfabrikk, på Myre i Vesterålen.

Martin Øvrebø er COO og en av gründerne i eksportselskapet Coast Seafood. I snart 25 år har Coast solgt norsk laks - både konvensjonell og økologisk - på det internasjonale markedet. De siste årene også pelagisk fisk og nå står hvitfisken for tur.

Arne Hjeltnes er reklamemann programleder, forfatter og sjømatentusiast. Han er også initiativtaker og medeier i Norwegian Fish Company, som gjennom datterselskapet Finnmark Fiskdriver fiskemottak og filetfabrikk i Mehamn i Gamvik kommune. 

Renate Larsen har jobbet med sjømat i 20 år. Først i hvitfisk-sektoren og så mange år i laksenæringa. Sist som leder for Lerøy Aurora før hun i 2016 tiltrådte som adm. direktør i Norges Sjømatråd. Finansiert av næringa sjøl, har Sjømatrådet en rekke viktige oppgaver relatert til marked i et bredt bransjespekter.

Se vedlagt program, for ytterligere informasjon om seminaret. 

Seminaret er åpent for alle interesserte. Det er ingen formell påmelding til seminaret, men for at vi skal ha plass og mat til alle, ber vi folk om at folk går inn på facebook-arrangementet Bærekraftig Marked https://www.facebook.com/events/hus%C3%B8y-senja/b%C3%A6rekraftig-marked/331408624451482/ og krysser av for deltagelse.

NB! Medlemmer i Profilgruppa som ønsker koordinering av transport, middag eller overnatting i forbindelse med seminaret, kan ta kontakt med sekretariatet på adm@profilgruppa.no eller 951 08 738