Åpent møte: Frelseren i TIL kommer til Profilgruppa

Foto: til.no

Årets første profilmøte sparkes i gang på skikkelig vis, med TIL-trener, redningsmann og frelser Simo Valakari og ledelsen i Tromsø Idrettslag. 

Fra å være et bunnlag sommeren 2017, spilte TIL som et topplag siste halvdel av sesongen og sikret seg plass i Eliteserien 2018. Simo vil snakke om hvordan man skaper en vinnerkultur og hva nærings- og samfunnsliv kan lære av idretten.

Profilgruppa har ved flere anledninger hatt besøk av sentrale trenere og idrettsledere, hvor fokuset har vært på hva idrett og næringsliv kan lære av hverandre. Tidligere Rosenborg-trener Nils Arne Eggen, de tidligere TIL-trenerne Terje Skarsfjord og Per Mathias Høgmo og tidligere toppidrettssjef ved Olympiatoppen Bjørge Stensbøl har alle besøkt gruppa.  I år ønsker vi TIL-ledelsen og trener Simo Valakari velkommen til Profilmøte.

Da finske Simo Valakari overtok hovedtreneransvaret for TIL lå klubben nest sist på tabellen. Med en imponerende snuoperasjon preget av 3-4-3-formasjoner, mer ballbesittelse og risikofylt, underholdene og velspilt fotball, klatret TIL på tabellen og endte på en 11.plass med 23 poeng på 13 kamper.

Finsk fotball, og spesielt finske trenere, har ikke hatt for vane å markere seg i utlandet, ei heller i Norge. Dette var før frelseren Simo gjorde sitt inntog i Ishavsbyen og ga TIL-supporterne trua tilbake. Til stor glede for gutan, den øvrige klubben og supporterne har finnen forlenget kontrakten med TIL ut 2020-sesongen. I 2020 markerer for øvrig TIL sitt 100-årsjubileum, forhåpentligvis med både cup- og eliteserieseier.                                                                                                             

 

Tid:                       21.februar kl. 18:30 (enkel servering fra kl. 18:00)
Sted:                    Auditoriet, Kunnskapsparken Finnsnes
Påmeldingsfrist:  16.februar

Se vedlagt invitasjon for program og agenda