Årets studietur: En jubileumsreise i hjertet av Troms

Profilgruppa har i løpet av sine 25 år reist mye i både inn- og utland, for å oppleve andre steder og for å lære av andre mennesker, andre bedrifter og andre kulturer. Til tross for vårt sterke Midt-Tromsfokus, har vi imidlertid ikke viet vår egen region den samme type oppmerksomhet, i form av å reise rundt med «opplevelsesbrillene» på. Det er derfor på høy tid å legge Profilgruppas studietur hjem - til Midt-Troms og til hjertet av Troms.

Reiseliv og opplevelsesnæring i Nord-Norge har hatt en formidabel vekst i de senere år og i 2016 hadde vårt eget fylke størst vekst i hele landet. Mørketida lyses opp av turister på jakt etter ville og vakre naturopplevelser og lokale tradisjoner, kultur og mat. Mye av det som for oss framstår som dagligdags og vanlig, oppleves av andre som eksotisk og helt unikt.

Gjennom årets studietur vil Profilgruppa få oppleve en reise i det som for turister fra hele verden framstår som deres nye og eksotiske reisefavoritt. Programmet vil være spekket med opplevelser og aktiviteter som strekker seg fra Det Ville Innlandet til Den Barske Yttersia. Vi reiser i nåtid men vil ha fokus på både fortid og framtid.

Hvordan er det å være turist i vår region? Hva har regionen å tilby? Hva etterspørres? Kan alle områder av vårt samfunns -og næringsliv kobles mot opplevelsesnæring og reisemålsutvikling? Hva med vertskapsfunksjonen? Er det kvalitet på det som leveres av opplevelser og aktiviteter? Er vi forberedt på hva som kommer når natur og kultur kommersialiseres i stor skala? Hvor ligger fallgruvene og hvor ligger mulighetene?

Og ikke minst: hvem vinner Profilgruppas Jubileumsmesterskap….?

Disse og mange andre spørsmål vil vi forsøke å finne svar på under årets jubileumstur, som går gjennom ti kommuner, tre dager til ende i et forhåpentligvis strålende septembervær. 

 

Når: Onsdag 20. – fredag 22.september
Vedlegg: Program og retningslinjer
Egenandel: 2500,- 

Påmelding på HER