Tema: Reiselivet tar Sjumilssteg i nord!

Det skjer utrolig mye i reiselivet for tida og i Nord-Norge står vi fremst i baugen, midt på vinteren og midt i mørketida, og topper alle pallplasseringer for vekst i utenlandske turister. Hva har egentlig skjedd og hvorfor? Hva skjer i vår egen region Midt-Troms og hvilke muligheter og konsekvenser vil vi se framover, for reiselivet selv og for andre næringer? Dette ønsker Profilgruppa å se nærmere på, og vi kjører derfor tema- og dialogmøte med egne og inviterte reiselivsaktører, i forbindelse med at vi samles til Årsgruppemøte 2017.

2016 var et rekordår for reiselivet i Norge, og størst vekst i hele landet hadde Troms med 32 % økning i antall utenlandske gjester. Den strategiske satsinga på Nordlys har ført til en formidabel vekst i de lønnsomme vinterturistene og på tjukkeste vinteren er det nå Tromsø by som har det beste hotelbelegget i hele landet. Hvalsafari og ekte naturopplevelser har blitt et reelt levebrød for mange og på topptur i vinterfjellet er det større sjanse for å møte en franskmann heller enn en sambygding. Widerøe starter Nordlysflyvninger, og det ansettes kinesisktalende personell om bord i Hurtigruten for å møte boomen av kinesiske turister som i gjennomsnitt legger igjen over 8000 kr pr døgn. Det ropes varsku om at Lofoten ikke tåler slitasjen fra en million turister, samtidig som regjeringen legger fram den første reiselivsmelding på 17 år.

For å oppdatere oss på utviklinga i egen landsdel og egen region, har Profilgruppa viet årets andre temamøte til reiselivet. Vi har invitert Børre Berglund fra ARENA-prosjektet Lønnsomme Vinteropplevelser og Line Miriam Sandberg fra Visit Senja.  

I tillegg til Profilmedlem innen bransjen, som Finnsnes Hotel, Hamn i Senja og Senjastua, har vi til dette møtet også invitert et knippe av regionens øvrige reiselivsaktører, som Basecamp Senja, Aurora Park, Mefjord Brygge, Målselv Fjellandsby og Polar Park.

Etter Temamøte og Årsgruppemøte blir det Årsmøtemiddag for Profilgruppas medlemmer og inviterte gjesterDet vil bli satt opp buss fra Finnsnes til Hamn og tilbake igjen etter middagen. For de av Profilgruppas medlemmer som ikke trenger å dra heim tirsdagskvelden, tilbyr vi ytterligere hygge utover kvelden samt overnatting og frokost på Hamn i Senja. Retur fra Hamn i Senja onsdags morgen må ordnes av den enkelte selv.  

Tid: Tirsdag den 4. april 2017 kl. 15.00 – 18.00 (bussavgang fra Finnsnes kl. 14.00)

Sted: Hamn i Senja

Påmelding HER