STUDIETUR TIL RIO DE JANEIRO

Profilgruppa byttet i år ut den nordnorske høsten og stillongs med en brasiliansk vår og shorts, da årets studietur gikk til Rio de Janeiro.

I samarbeid med Innovasjon Norge ble det på forhånd lagt opp til et innholdsrikt program med bedriftsbesøk, seminarer og samtaler med organisasjoner, selskaper og virksomheter med erfaring knyttet til det 173 år lange forholdet mellom Norge og Brasil.

Det ble en intensiv uke med et sterkt faglig og sosialt program, der fokuset lå på det norske næringslivet i Brasil og hvordan man kan etablere seg der. Turen besto i alt av tre mini-seminarer med fokus på sjømat, olje og gass samt det brasilianske markedet. Totalt 20 ulike aktører, både norske og brasilianske, har gitt Profilgruppas reisefølge et relativt bredt innblikk i hvordan det er å operere i verdens 5. største land, målt i både folketall og areal. Mange tegnet et bilde av en nasjon i resesjon og med komplisert lovgivning. Samtidig ligger det enorme muligheter i å etablere framgangsrike selskap og selge norske kvalitetsvarer til en gradvis rikere befolkning.

Innimellom et tett faglig program ble det også lagt opp til et besøk på 2 viktige norske sosiale prosjekt. I bydelen São Goncalo traff vi representanter fra fotballprosjektet Karanba og utdanningsprosjektet Dream Learn Work. Profilgruppa stilte mannsterk i en høyst uhøytidelig fotballkamp mot Karanbas mange håpefulle talenter fra slumområdene utenfor Rio. Kampen endte på samme måte som i 1998, da Norge (her representert av Profilgruppa) scoret på straffe. Dessverre hadde Brasil (Karanba), i motsetning til i 1998, allerede scoret 7 mål tidligere i kampen, så kampen endte 7-1 til hjemmelaget. Engasjerte innlegg fra prosjektene satte etter hvert punktum på en meget meningsfylt dag vekk fra glansbildet langs Copacabana der vi bodde under oppholdet.

I løpet av våre 5 dager i Brasil ble deg også lagt inn tid til sightseeing, og alle fikk mulighet til å besøke utsiktspunktet Sukkertoppen, bade og spille volleyball på Copacabana, spise vafler i den norske Sjømannskirka, prøve seg på samba og skimte Kristusstatuen på en regntung avreisedag.

Turen har vært med på å knytte tettere bånd mellom Profilgruppas medlemmer, samt utvidet det profesjonelle nettverket som bedriftene er en del av i Midt-Troms. Rio de Janeiro har gitt oss mange opplevelser, inntrykk og flotte minner.

For å se bilder fra studieturen - logg inn på medlemssidene.