PROFILGRUPPEMØTE OM BRASIL

Brasil-kjenneren Torkjell Leira er invitert til Profilgruppa for å snakke om det nye Brasil. Hva slags Brasil er det egentlig Profilgruppa kommer til, når vi drar på studietur i november 2015? Hva er det næringsmessige øyeblikksbildet, og hvordan faller dette inn i den utviklingen som har vært de siste tiårene?

 

Dette møtet vil være interessant for alle medlemmene, ikke bare de som skal dra på studiereise til Rio de Janeiro. De 45 Profilmedlemmene som skal dra på studiereise har forøvrig fått beskjed i egen mail, og dersom noen medlemmer ikke har fått beskjed men mener de er påmeldt, må de gi beskjed til sekretariatet!

Torkjell Leira(1972) er samfunnsgeograf, forfatter, capoeira trener og en av Norges ledende Brasil-kjennere. Han har bodd, studert og arbeidet i landet i en årrekke, og har som sannsynligvis eneste nordmann besøkt alle de 27 delstatene i Brasil. Torkjell har jobbet i Regnskogfondet og Latin-Amerikagruppene i Norge (LAG) og arbeider nå ved Universitetet i Oslo med ulike prosjekter relatert til Brasil. Han er fagansvarlig for Brasil for Store Norske leksikon og driver bloggen www.brasileira.no. I 2014 gav Torkjell Leira ut bok om samfunnsutviklingen i det moderne Brasil; «Brasil - Kjempen våkner».

 

Programoppsettet for Profilmøtet den 24. september er som følger:

 

Kl. 12.00          Brasiliansk lunsj

Kl. 12.45          Velkomst og innledning v/Profilgruppa

Kl. 13.00          ” Hva slags Brasil er det Profilgruppa kommer til? Politisk, økonomisk, næringsmessig og levekårsmessig?»ved Torkjell Leira

Kl. 15.00          Profilgruppas studietur til Brasil; gjennomgang av programmet og praktisk informasjon

Kl. 16.00          Møteslutt

 

Møtet er kun for Profilgruppas medlemmer.